07 Omnis crash in Parallels 5.0-snow leopard

Andy Hilton andyh at totallybrilliant.com
Thu Jan 14 08:21:53 EST 2010


I think it works in either doesn't it ?


On Jan 14, 2010, at 8:11 AM, Mike Matthews wrote:

> Nope, it supposed to be in the c:\windows\system32 folder.
> 
> Mike Matthews
> Managing Director
> Lineal Software Solutions Ltd
> 
> Authorised Apple Reseller,  Omnis Business Partner
> 
> Tel: 01271 850 550
> 
> Email: mike.matthews at lineal.co.uk
> 
> Web: www.lineal.co.uk
> 
> 
> On 14 Jan 2010, at 12:29, Michael Mantkowski wrote:
> 
>> Hi Mike,
>> 
>> I believe that .DLL is supposed to be in the same location as your
>> Omnis7.exe file.
>> 
>> Maybe that will help?
>> 
>> Michael
>> 
>> *********************************************************************
>> Michael Mantkowski
>> ClienTrax Software
>> 1-800-416-2815
>> *********************************************************************
>> 
>> -----Original Message-----
>> From: omnisdev-en-bounces at lists.omnis-dev.com
>> [mailto:omnisdev-en-bounces at lists.omnis-dev.com] On Behalf Of Mike Ternasky
>> Sent: Wednesday, January 13, 2010 7:54 PM
>> To: OmnisDev List - English
>> Subject: 07 Omnis crash in Parallels 5.0-snow leopard
>> 
>> Hi... awhile back I wrote of crashes of Omnis 7 under parallels 5.0, snow
>> leopard and XP.  I found out the problem was that I had not installed all
>> the service packs under xp. However, I was going good with no crashes until
>> today. Up until today I was always starting Omnis followed by the message
>> that I was missing OMNI2UI.DLL.  I got tired of seeing the message so I
>> found a copy of this dll and moved it into windows/system32 and then the
>> crashes began.
>> 
>> I pulled it out and still problems.  I reinstalled Omnis and no missing
>> OMNI2UI.DLL, but still crashing.
>> 
>> The crash can occur with nothing going on, running a routine or changing
>> some code, never the same reason.
>> 
>> When I look at the location in the crash document before Windows sends it
>> off to somewhere it has the same offset and the addresses is always the
>> same.
>> 
>> Is there a way to track what is going on and maybe understand why it
>> crashes?  I have the Sys(3000) with the written trace, but the results do
>> not shed any light.  I increased and tinkered with Parallels memory, but no
>> help.
>> 
>> I was hoping someone might have a suggestion other than reinstalling
>> parallels again.
>> 
>> Thanks for the assistance.
>> 
>> Mike_____________________________________________________________




More information about the omnisdev-en mailing list